Лоукостер SkyUp зможе щодня літати з Києва до Праги - для цього обмежили МАУ

Залишити коментар

 Лоукостер SkyUp зможе щодня літати з Києва до Праги, оскільки комісія Державіаслужби розширила права авіакомпанії з чотирьох до семи рейсів на тиждень. Це сталося на засіданні регулятора 28 вересня. 


Видача додаткових частот SkyUp стала можливою після того, як Державіаслужба обмежила права МАУ. Це зробили на підставі чинного порядку надання та анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній. Він передбачає, що якщо авіакомпанія не використовує права протягом 12 місяців, їх можна передати новій авіакомпанії. 

Існуючі домовленості між Україною і Чехією передбачають, що авіакомпанії кожної з країн можуть літати з пасажирами з Києва в Прагу до 14 разів на тиждень. За МАУ було закріплено 10 частот, але вона продавала квитки тільки на чотири власних рейси на тиждень. SkyUp мав права на чотири перельоту в тиждень і з 23 вересня запустив рейси Київ-Права з частотою три рази в тиждень. 

Після нового рішення комісії Державіаслужби квота на польоти за маршрутом Київ-Прага розподілена між МАУ і SkyUp порівну - вони можуть здійснювати до семи рейсів на тиждень між столицями України і Чехії. У прес-службі SkyUp avianews.com повідомили, що розглядають можливість запуску додаткових рейсів з Києва до Праги після отримання нових прав, але більш детальну інформацію зможуть надати пізніше. 

Маршрут Київ-Прага залишався одним з небагатьох зарегульованих маршрутів між Україною та країнами Європи, на якому конкуренція була обмежена. Зараз схожі обмеження діють для польотів до Франції і Нідерландів. 

Практика, коли права однієї авіакомпанії обмежують, щоб надати їх іншій, не поширена в Україні. Однак її застосування дозволило SkyUp вийти на маршрути Київ-Стамбул і Київ-Алмати.


0 коментарі:

Дописати коментар